OPSKRIFTER PÅ FORSKELLIGE SLAGS DAL

Dal af gule mung dal, 4-6 personer

Koger mørt på 20 min.

½ kg gule mung dal (skyl dem grundigt i sigte)
hæld vand godt op over mung bønnerne, sørg for at
have en kedel varmt vand stående, så du kan supplere
med mere vand hen ad vejen.

1 tern grøntsagsbullion

Svits krydderier i ghee eller olivenolie, inkl. frisk ingefær i små tern,
tilsæt tomat og peberfrugt skåret i små stykker. Hæld denne blanding
i dalen til sidst, lige før servering.

 

Dal af depuy linser (delikatesse linser), 4-5 personer

1 pose - 400 g depuy linser (skyl dem grundigt i sigte)
hæld vand godt op over mung bønnerne, sørg for at
have en kedel varmt vand stående, så du kan supplere
med mere vand hen ad vejen.

Kog til de er møre, det tager ca. 45 min.

Tilsæt:

Tomatmos/sauce, 2½ dl. eller efter smag.

Svits en god portion af dine favorit krydderier i ghee eller olie.
F.eks. spidskommen, koriander, madraskarry. Hæld blandingen
i dalen, når den er kogt færdig.

Smag til med salt og ahornsirup.

Tilsæt evt. 1 terning grøntsagsbullion

Tilsidt tilsættes en stor sjat fløde.